Home  | Instellen als startpagina  | Contact  | Nieuws
Op IMDb, de internationale filmwebsite, stijgt mijn populariteit met 252%. Moet er geen zand zijn? De populariteit van Dalí & I stijgt met 69%.
Stan flikt het weer! Een nieuwe, bloedstollende thriller!
 Nieuwe thriller Bloedrozen nu in de boekhandel:
 TWEEDE DRUK!
Toen ik Bloedrozen[The Dalí Killings] inleverde bij Manteau/Standaard Uitgeverij, kreeg ik prompt het volgende mailtje van Wim Verheije, mijn uitgever:"Een ware wervelwind. Spannend, burlesk en controversieel. Chapeau. De commissaris is en blijft een man om van te houden."
"Voor ik met pensioen ga, dacht de commissaris, hoop ik op een misdaad die zo origineel is, dat we er nooit eerder over hebben gehoord of gelezen en dat ik met de zaak word belast." Zo begint mijn nieuwe thriller die nu in de boekhandel ligt (Manteau/Standaard Uitgeverij). De sympathieke commissaris van de Antwerpse moordbrigade is gedetacheerd naar de Europese politie en neemt zijn eerste buitenlandse opdracht aan, als undercover-speurder in korte broek en op sandalen.
Bloedrozen is een internationaal misdaadverhaal, gebaseerd op echt politieonderzoek, met echt gebeurde moorden: tussen Barcelona in Spanje en Perpignan in het warme zuiden van Frankrijk worden vier beeldschone meisjes vermoord en gruwelijk verminkt … precies zoals op schilderijen van Salvador Dalí. Tegelijk worden in de streek opnamen gedraaid voor een Hollywoodfilm met Al Pacino in de hoofdrol.
Is er een verband tussen de Dalí-moorden en de glamourwereld van Hollywood? Tussen Al Pacino en Salvador Dalí? Tussen de film en de bloedige moorden? Wie vermoordde wie en waarom? Welke is de rol van de filmdubbelgangers van Pacino die namen dragen als Alpa Chino, Scarface, The Godfather en Al Cappuccino?
Uit de inhoud: “7 uur 18. De trein rijdt het station van Perpignan binnen. Op het stationsplein zijn filmopnamen aan de gang. Toeschouwers trachten een blik op te vangen van de beroemde filmster uit Hollywood. ‘Ga je mee, schat?’ vraagt een meisje van plezier in mini-rokje en enkellaarsjes. De Filmacteur klemt zijn vuist om een uitbeenmes met een blad van vijftien centimeter. Zijn eerste messteek kraakt haar voorste tanden en splijt haar tong in twee gelijke helften en een straal warm bloed met de kleur van kersen spuit uit de gruwelijke wonde. ‘Licht! Camera! ACTIE!’ roept de filmregisseur.”
In Bloedrozen komt ook een schrijver voor, als personage. Zijn naam is toevallig … Stan-de-Man. Beschrijft Stan Lauryssens zichzelf als een sympathieke schurk in een superspannend boek dat weer leest als een trein?
Bij deze DIKKE PROFICIAT met "Bloedrozen"! Ik heb het boek in 2 nachtjes uitgelezen (ne mens moet ook nog slapen met 2 kids in huis) en vond het spijtig dat het uit was! Dikke proficiat Stan en rap schrijven hé, zodat ik rap terug kan lezen!---Anjo Bergmans
Dag Stan, net je nieuwste "Bloedrozen" uitgelezen, helaas weer veel te snel. Slechts één probleem, twee in feite. Waar blijft het volgende boek en hoe krijg ik dat bloed uit mijn behangpapier? Weer enorm genoten. Bedankt.---Wim Lannoo
"Heb de eerste 96 blz van "Bloedrozen" achter de rug. Weer een fantastisch boek. De grap met de rekenmachine, geweldig! En het denken van de moordernaar: schitterend verteld. Ik heb meteen de afbeeldingen van de bewuste schilderijen op internet opgezocht, kwestie van mij nog beter te kunnen inleven. Ben trouwens sinds gisteren in het bezit van "Bloter dan Bloot". Had het boek al gelezen, maar nu is mijn verzameling thrillers van u compleet!"---Kristof Maessen
"Heb dit weekend Bloedrozen uitgelezen. Weer een echte pageturner, met als pluspunt dat je niet meteen weet wie de moordenaar is of wat zijn motieven zijn. Ik kijk uit naar het volgende boek!"---Kris van der Sande
"Het duurde even om Bloedrozen bij de boekhandel af te halen, maar toen ik eenmaal met lezen begon, was het weer als vanouds: lezen tot je het boek uit hebt, met de kleurrijke beschrijving van héél bijzondere moorden. Bloedrozen is een echte Stan Lauryssens. Je sleept me mee naar de Franse Pyreneeën, ik zou zo mijn koffers willen pakken. Ik wacht op je volgende boek, thriller of niet."---Wim Sanders
"Heb net Bloedrozen gelezen en het was zo spannend dat ik het boek in 1 ruk uitlas. Een thriller van formaat!! Je verdient een pluim met je meesterwerken. Kijk uit naar een nieuw boek van je ;-)."---Nadia Radinardi
"Bloedrozen heel goed met bloed en rozen."---Hubert du Pont
"Wat een spannende Bloedrozennacht. In 1 ruk uitgelezen!"---Gert
"Inmiddels 2 keer uitgelezen. Wat een boek, wat een knap verhaal!"---Ludo Bruggeman
"Maak een paar uurtjes vrij en zet u in een gemakkelijke stoel, want ook deze thriller van Stan Lauryssens leest u in een ruk uit."---Den Brabo
Koop Bloedrozen in de boekhandel of bij één
van deze internetwinkels:
Lees hier een schitterende bespreking door Patrick Vandendaele op de site van internetboekhandel Azur.be
Thrillerstrip "BRUXMAN" nu in het Aankondigingsblad
Samen met Yurg---die eerder strips van Wendy Van Wanten tekende---maakte ik een thrillerstrip die zich afspeelt in "de stad aan de stroom" (Antwerpen, dus) met in de hoofdrollen alle vaste speurders die de lezer kent uit mijn thrillers: Sofie Simoens in haar strakke jeans en cowboylaarsjes van slangenleer, Peeters, Tony Bambino, Vindevogel met zijn jarenzeventigbril en natuurlijk "de commissaris" en Flora van de kuisploeg met haar roodgelakte teennagels en slaapkamerslippers met pomponnetjes. Titel van de thrillerstrip, die nu in wekelijke afleveringen in het Aankondigingsblad verschijnt: "BRUXMAN en De Diamantroof van de Eeuw". Het Aankondigingsblad is een uitgave van Verheyen Graphics en valt wekelijks in de bus in Schoten, Merksem, Brecht, Kapellen, Brasschaat, Ekeren, Hoboken, het Antwerpse Kiel, Wilrijk, de Noorderkempen en Groot-Woensdacht. Tegelijk verschijnt "BRUXMAN en De Diamantroof van de Eeuw" in De Rupelkoerier (Hemiksem, Aartselaar, Schelle, Niel, Reet, Waarloos, Rumst en Boom).
Waarover gaat het verhaal ?
Stan: ‘HAHAHA! Dat ga ik lekker niet aan jullie neus hangen. Toch een tipje van de sluier oplichten? Het dode lichaam van Miss Diamant wordt uit de Schelde opgevist. De speurders in het gerechtshof—de commissaris, Sofie Simoens met haar cowboylaarsjes van slangenleer, Deridder die denkt dat hij Brad Pitt is, Tony Bambino, Vindevogel en al die anderen—staan voor een raadsel. Tot in de diamantwijk drie gangsters worden gesignaleerd en een pizzakoerier spoorloos verdwijnt. Drie kogels in zijn radijzen. ‘Wat doen we met het lijk, boss?’ vraagt een van de gangsters. ‘In het WC gooien en drie keer doortrekken,’ zegt Bruxman…”
Paris Hilton getipt voor rol in boek Stan Laurys-
sens
Het Nieuwsblad meldt dat mediafenomeen Paris Hilton wordt getipt voor de rol van Amanda Lear in de verfilming van Stan Lauryssens' succesboek Dali & I: het ware verhaal (Manteau/Standaard Uitgeverij).
"Het duizelt in mijn hoofd als ik al die grote namen hoor', zegt Stan Lauryssens. "Paris Hilton vind ik commercieel een goede keuze. Zij straalt dezelfde leegte uit als Amanda Lear, de Disco Queen uit de jaren zeventig. Een Oscar voor Dalí & I als beste film, zou dat niet geweldig zijn?"
RECORD GEBROKEN!
  
Van Het verdriet van België van Hugo Claus circuleren 19 internationale vertalingen, terwijl Pallieter van Felix Timmermans is verschenen in 25 talen. Ik heb het Vlaamse record gebroken: tot nog toe werd mijn boek Dalí & I vertaald in 30 talen, de meeste vertalingen ooit voor een boek van een Vlaamse schrijver---en het einde is niet in zicht. Komt Stan Lauryssens in het Guinness Book of World Records?
  
Een middag in mei
Samen met enkele luisteraars schreef ik voor Radio-1 een heel kort, heel spannend horror-achtig radiover-
haaltje dat je hier kan beluisteren. M'n verhaaltje wordt met toege-
knepen keel voorgelezen door radio-stem Geertje De Ceuleneer (zie foto).
DALÍ in Japan en Engeland
Zopas verscheen de Japanse uitgave van "Dalí & I: het ware verhaal" met op de cover Dalí met een kip op z'n schouder, zoals hij te kijk staat in het wassenbeeldenmuseum van Madame Tussaud's in Amsterdam. In februari 2009 volgt de Engelse uitgave van m'n boek, bij Mainstream/Random House met een "deftige" Engelse cover.
Dalí & I : het ware verhaal
Nu in de boekhandel!
Manteau/Standaard Uitgeverij
NIEUW! ONTHULLEND! SPECTACULAIR EN… GRAPPIG!
Stan Lauryssens verkoopt valse schilderijen van Salvador Dalí onder het motto dat kunst waard is wat de gek ervoor geeft. Hij vliegt in de gevangenis. Van zodra hij uit voorarrest komt, vlucht hij hals over kop naar een vriendin in Spanje en koopt—met emmertjes zwart geld van zijn Vlaamse en Nederlandse klanten—een villa op de kale berg boven Cadaqués. Zijn enige buurman woont aan de voet van de berg. Met een fles roze champagne daalt Stan Lauryssens langs het pad naar de Middellandse Zee. Op het strand speelt een kamerorkest en op het water drijven witte zwanen met brandende kaarsen op hun rug. Een Spaanse dienstmeid opent de deur. Aan het eind van de gang zit een oude man in een rolstoel. Hij draagt een lang wit kleed en heeft een grijze snor. Zijn rechterarm beeft van schouder tot pols en speeksel druipt van zijn kin. Stan Lauryssens staat oog in oog met Salvador Dalí.
Na zeven jaar hield Lauryssens het in Spanje voor bekeken. Hij zette zijn onwaarschijnlijke avonturen als buurman van Dalí op papier in een spannend scenario vol snelle dialogen met hartkloppingen op iedere bladzijde, net zoals in zijn bloedstollende thrillers. Room 9 Entertainment uit Hollywood kocht het verhaal en Andrew Niccol—niet de eerste de beste, hij kreeg een Oscar-nominatie voor The Truman Show—gaf het scenario een finale draai.
’s Ochtends in een hotel. De radio speelde een zacht muziekje. Stan Lauryssens wandelde naar het ontbijtbuffet. Ochtendnieuws. Eerste item: “Oscar-winnaar Al Pacino zal de rol van Salvador Dalí vertolken in een film naar het boek van de Belgische schrijver Stan Lauryssens…”
De Belgische schrijver verslikte zich in zijn koffie.
Al Pacino! Heat! Scarface! Dog Day Afternoon! Serpico! The Godfather!
Zijn mobieltje rinkelde. ‘Stààààn?’ Room 9 Entertainment uit Hollywood, met een vettig Amerikaans accent. ‘Yes! Yes! Al Pacino speelt Dalí!’
Diezelfde week kochten Spanje, Rusland, Roemenië, Frankrijk, Polen, Turkije, China, Japan, Brazilië en de Verenigde Staten de buitenlandse vertaalrechten van Dalí & I: het ware verhaal.
“It’s a terrific script. Salvador Dalí is a role I’ve been wanting to play and it’s coming.”—AL PACINO in gesprek met MTV
"Heerlijk om lezen. Terecht een wereldhit. Om nooit meer te vergeten."---Gijs Korevaar
Heel knap boek---en wat een prachtige cover!--HOMER
"Prachtig boek. Proficiat en Good Luck."--Jean Pierre Engels
"Bangelijk!!!"--Pierre Van Weert
"Wereldschrijver!"--Wim Sanders
» Luister hier naar een boeiend radio-interview op FM Brussel...
“Het filmverhaal focust op de relatie tussen Salvador Dalí en de jonge Stan Lauryssens, die kunsthandelaar was. Opnamen beginnen voorjaar 2008 in New York en Spanje.”—THE HOLLYWOOD REPORTER
“Naast Al Pacino in de rol van Dalí wordt de rol van Stan Lauryssens—die ook in de film “Stan Lauryssens” heet—vertolkt door de jonge Cillian Murphy die eerder glansrollen vertolkte aan de zijde van Nicole Kidman, Katie Holmes en Scarlett Johansson.”—ENTERTAINMENT WEEKLY
“Ik ben ervan overtuigd dat dit boek een succes kan worden dat is te vergelijken met Catch Me If You Can (Leonardo DiCaprio/Steven Spielberg), The Hoax (Richard Gere) en Confessions of a Dangerous Mind (George Clooney). Met of zonder de film, Stan schreef een onthullend boek over de wereld van Dalí dat ik met liefde zal uitgeven en verdedigen.”—PETER JOSEPH, ST. MARTIN’S PRESS, NEW YORK.
“Hugo Claus zit aan 19 vertalingen. Van Felix Timmermans circuleren 25 vertalingen. Dalí & I: het ware verhaal van Stan Lauryssens zal dat record breken met de hulp van Al Pacino.”—HET LAATSTE NIEUWS
Buitenlandse vertaalrechten zijn inmiddels verkocht aan:
AST (Rusland), Polirom Editura (Roemenië), Bertelsmann Media (Polen), April (Turkije), Fragment (Tsjechië), Fragment (Slovakije), Psichogios Publications (Griekenland), Editorial Presença (Portugal), Johnny Kniga/WSOY (Finland), The Eurasian Publishing Group (Taiwan), Media II (Servi), Alexandra Kiadója (Hongarije), Ediouro Publicações (Brazilië), Thinkingdom Media Group (China), Aspect Publishing (Japan), Thomas Dunne Books/St. Martin's Press (Engelse wereldrechten) (Verenigde Staten), Ediciones B (Spanje), Editions de l'Archipel (Frankrijk), Random House (Korea), Politiken (Denemarken), Mainstream Publishing (Groot-Brittannië), Black Inc. Books (Australië/Nieuw-Zeeland) Duitsland (SEELIGER VERLAG)
Tantor Media (VS) kocht "audio rights" voor CD en MP3: "Publishers Weekly named Tantor Media the number one fastest-growing independent publisher. Tantor has a dedicated library department, and releases over twenty new titles each month, including classics, award-winners, and bestsellers."
Eerste Vlaamse e-boek op Amazon Kindle
St. Martin's Press, mijn Amerikaanse uitgever, tekende zopas een overeenkomst met Amazon.com om mijn boek Dali & I uit te brengen als e-boek in de reeks Amazon Kindle.
Als e-boek staat Dali & I in de bestsellerlijst van Amazon Kindle.
Voor meer info, surf naar http://www.amazon.com/Dali-I-The-Surreal-Story/dp/B001GIOBWS/ref=ed_oe_k
De Amazon Kindle is een e-reader met een scherm op boekformaat en een ingebouwd geheugen van 1,4 GB (dat tot 200 boeken opslaat) en maakt gebruikt het GSM-netwerk, waardoor m'n boek overal zonder abonnement kan worden gedownload.
Naast de Kindle Edition en de 'gewone' gebonden boekuitgave wordt Dalí & I ook als audio-book aangeboden, op 7 CD's met een speelduur van meer dan acht uur.
De prijs van de Kindle Edition is de helft van de prijs van de gebonden uitgave bij Amazon.com en éénderde van de 'normale' winkelprijs: $9.99 voor Kindle tegenover $18.21 voor het gebonden boek bij Amazon.com (in de boekhandel $24.95).
Eichmann in het Pools
Onder de titel Dziennik Nazisty---Wyznania Eichmanna verscheen zopas bij de belangrijkste uitgeverij in Polen de vertaling van mijn boek over Adolf Eichmann dat eerder werd gepubliceerd in het Nederlands en Italiaans. Adolf Eichmann werd in Israël berecht en in 1962 opgeknoopt voor zijn aandeel in de moord op zes miljoen Joden in het concentratiekamp van Auschwitz. Aan de hand van geheime dagboeken en gesprekken met familieleden en oud-nazi's reconstueer ik in mijn boek het levensverhaal van de man die bekend staat als grootste oorlogsmisdadiger van de vorige eeuw. Tevens onthul ik dat Eichmann aan de Israëlische Geheime Dienst werd verklikt en "verkocht" door zijn boezemvriend Wim Sassen, die enige tijd in Antwerpen, gent en Brussel woonde. Als radioverslaggever en SS-officier genoot Sassen tijdens de Tweede Wereldoorlog bekendheid in Vlaanderen als "de stem van Radio Brussel". Hij was gehuwd met een Vlaams meisje en zijn kinderen wonen nog steeds in Vlaanderen.
Dalí & I in China, Turkije en... Spanje
Ondertussen ligt de eerste van twee Chinese uitgaven van Dalí & I: het ware verhaal in China in de boekhandel. In een e-mail zegt mijn Chinese uitgever: "Dear Stan, We hebben besloten om een luchtige cover op het boek te zetten, omdat lezers in Taiwan niet houden van zware en donkere covers. Wij zijn ervan overtuigd dat deze prachtige foto zorgt voor een zeer aantrekkelijke cover die onze lezers het best zal aanspreken. Hou er rekening mee dat de Chinese titel werd vertaald als Dalí's 666 handtekeningen, terwijl Dalí & I: het ware verhaal als eretitel boven de Chinese titel staat." Een schitterende cover, eerlijk gezegd, hoewel ik vind dat ik er, mijn m'n valse snor en schelvisogen, als een stand-up comedian op sta. (De foto is van Stephan Peleman en werd voor het eerst in Humo gepubliceerd.)
» Lees hier een mooi interview met fijne illustraties uit The Guangzhou Daily, een van de kranten met de allerhoogste oplage in China, volgens de vrouwelijke reporter die mij interviewde.
Ondertussen zijn online boekverkopen van de Turkse editie van Dalí & I: het ware verhaal, getiteld "Dali ve Ben" in het Turks, gestegen van #31 in de Turkse Top-100 tot #21 binnen enkele dagen.
Laatste berichten: Dali ve Ben staat nu op #8 in Turkije. Volgens een andere bestsellerlijst staat m'n boek zelfs op #2...
In Spanje zorgt Dalí Y Yo: Una historia surreal voor spektakel. De Fundación Dalí dreigt zelfs met een proces, omdat ik
"de goede naam" van Dalí door het slijk zou halen. Goede naam? Welke goede naam?
Twee weken na publicatie komt Dali i ja binnen op 9 in de Top-20 in Servië. Dali i ja is de Servische vertaling van mijn boek Dalí & I: het ware verhaal. Omdat de naam van buitenlanders in het balkanland fonetisch wordt geschreven, heet ik in Servië niet Stan Lauryssens maar "Sten Lorisens". Dalí blijft Dali natuurlijk. Op de cover wordt Dali i ja aangekondigd als een "internacionali bestseler".
Voor de promotie van de Tsjechische en Slovaakse vertaling van mijn boek verbleef ik enkele dagen in Praag en Bratislava. In Praag logeerde ik in een mooi hotel dat onder het communistisch regime het grootste luxe-bordeel was van de hoofdstad. Overigens hebben Zara en Armani het partij-hoofdkwartier over-
genomen en is communisme in Praag verwezen naar een Museum van het Communisme dat is gevestigd op... de eerste verdieping van de plaatselijke McDonald's.
Lees hier een interview, in het Tsjechisch, zoals verschenen in DNES, een van de meest populaire kranten...
... en bekijk een gedubd live interview op de Tsjechische ontbijt-TV.
De boekcover links is de Roemeense uitgave van Dalí & I die verschijnt in september 2008.
Klik hier voor video's van, over en naar de boeken van Stan Lauryssens.
Vraag van Tom Lenaerts in De pappenheimers op zondagavond: "Toen hij in Spanje woonde, werd Stan Lauryssens per toeval de buurman van welke beroemde kunstschilder?" De kandidaten kenden het juiste antwoord.
Nog TV: "Stan Lauryssens is geniaal. Ik genoot echt van zijn verhaal over Dalí."--- Mediabom-TV
Cillian Murphy is "Stan" in Dali & I: The Surreal Story
Volgens The Hollywood Reporter gaat de rol van "Stan" (dat ben ik) in Dali & I: The Surreal Story naar Cillian Murphy. Wie is Cillian Murphy? Een Ier natuurlijk, woont in Londen, was genomineerd voor een Golden Globe en is de slechterik in Batman Begins (aan de zijde van Katie Holmes). Ook speelt hij een belangrijke rol in Cold Mountain (met Nicole Kidman) en The Girl With the Pearl Earring (naast Scarlett Johansson). Zijn hoofdrol als Iers vrijheidsstrijder in The Wind That Shakes The Barley (Ken Loach) zorgde er mee voor dat de film werd bekroond met de Gouden Palm 2006 op het Filmfestival van Cannes. The Hollywood Reporter meldt tevens dat de opnamen voor Dali & I: The Surreal Story begin 2008 van start gaan in Spanje en New York.
IESB.net had een exclusief interview met Cillian Murphy, die de rol vertolkt van "Stan Lauryssens" in Dalí & I: The Surreal Story (2009). Het video-interview van twee minuten kan hier worden bekeken. Klik op het schermpje.
Murphy met Pacino in Dali
Filmtotaal - Netherlands
Pacino speelt de hoofdrol, Murphy neemt de rol van de Vlaamse kunsthandelaar, meestervervalser en auteur Stan Lauryssens, op wiens autobiografie de film is ...
Alle verhalen over dit onderwerp bekijken
DROOM VAN EEN SCHRIJVER
"Het is de droom van elke schrijver. Je boek verfilmd zien door Hollywood. Je hoofdpersonen model zien staan voor de grote sterren. Stan Lauryssens is zo’n uitverkoren schrijver. Al Pacino gaat de hoofdrol spelen in zijn boek Dali and I: het ware verhaal..." Zo begint een bijzonder interessant "biografisch" artikel over mijn leven "als journalist, oplichter en misdaadauteur" op de site van crimezone.nl, een absoluut unieke website over thrillers en spannende boeken in Nederland.
Klik hier en lees het hele verhaal...
Pacino bevestigt Dali-film
Al Pacino gaf zopas een interview aan MTV News over zijn rol als Salvador Dali in de Hollywood-film "Dali & I: The Surreal Story" naar mijn boek met de gelijknamige titel.
"Echt, ik geloof in een film over Salvador Dali," zegt Pacino in het interview. "Dat is het soort film waarin ik als acteur tot mijn recht kom."
De film brengt Pacino opnieuw samen met regisseur Andrew Niccol, met wie hij eerder "S1mOne" draaide. "Ik las het scenario van Andrew Niccol. Een ontzettend goed scenario. Dat is een rol die ik al enige tijd wil spelen, en ik denk dat we er nu zijn," zegt Pacino.
Salvador Dali is bekend om zijn antenne-achtige snor (vals, natuurlijk!) en voor het beroemde schilderij (echt!) waarin hij voor het eerst slappe horloges schilderde.
Buitenlandse vertaalrechten van mijn boek "Dali & I" zijn inmiddels verkocht aan 22 landen waaronder China, Rusland, Japan, Brazilië... St. Martin's Press in New York verwierf wereldrechten in het Engels.
Hi Stan,
Ik lees met erg veel plezier de heruitgave van Dalí en ik. Jongen, wat had jij een turbulent leven! Heerlijk!
Esther Verhoef,
Thrillerschrijfster, winnaar Diamanten Kogel 2005
Terwijl ik aan Geen tijd voor tranen werkte, belde Albert Naets mij op. Hij is een van de grafdelvers op Schoonselhof. Hij zou een lijk ontgraven dat twintig jaar onder de grond zat en vroeg of ik erbij wilde zijn.
Klik hier... voor foto's en fragmenten uit mijn nieuwe boek.
"Ondanks het vele geweld, de walg en de kots blijft Stan Lauryssens wellicht de meest poëtische van alle Vlaamse misdaadschrijvers."
Fred Braeckman in De Morgen Boeken
"Bloter dan bloot--Opnieuw prachtige beelden en beklemmende scènes."--Gazet van Antwerpen
"Niemand schrijft mooier over banaliteiten en flauwe grappen dan Stan Lauryssens."--Het Nieuwsblad
"Hij heeft een unieke stijl. Stilaan ontpopt
Stan Lauryssens zich als een van de orgineel-
ste misdaadauteurs van ons taalgebied."
John Vervoort in De Standaard Boeken
 » Lees hier de volledige kritiek...
45.000 exemplaren!
Zopas verscheen de 6de druk van Zwarte sneeuw, de eerste thriller van Stan Lauryssens, die onmiddellijk na verschijnen werd bekroond met de Hercule Poirot-prijs voor het spannendste boek van het jaar.
BOEKEN TOP 20   Bibliotheek Brecht
1. Zwarte sneeuw      Stan Lauryssens
2. Naakte zielen         Deflo
3. Link                       Bob Mendes
De Drie Gratiën
Een foto uit de oude doos: in 1970--ik was 24 jaar--werkte ik als stadsverslaggever voor De Nieuwe Gazet. Samen met Henri-Floris Jespers bracht ik een bezoek aan Maurice Gilliams, nu een beetje vergeten, zoals alle grote schrijvers, maar toen een van de Godfathers van de Vlaamse literatuur. Gilliams woonde boven een parfurmerie en heel het appartement stonk naar parfum, reukwater en zijn fijne sigaartjes. Ik vond de grote schrijver geen sympathieke vent, eerlijk gezegd: aanstellerig, een beetje verwijfd en een betweter maar zijn jenevertjes, die mochten er zijn. Ter info: ik ben de jongeman in het midden.
In het oog houden!
25 maart 2010: Stan spreekt! Café Parole, Liers Cultuurcentrum, 20u15.
20 september 2009: ZuiderZinnen Antwerpen (namiddag).
Nieuwe thriller Rijker dan rijk verschijnt maart 2010
Sofie Simoens met haar cowboylaarsjes van slangenleer is de nieuwe commissaris van de moordbrigade. Ten eerste, bagarre in de gevangenis. PÁTS! BOOM! Een vork in de keel van een kutmarokkaan. Hij is niet dood maar veel scheelt het niet. Alle celdeuren staan wijd open. Een hoertje maakt haar opwachting in de liefdescel die door cipiers ‘het neukkamertje’ wordt genoemd. Voor Ricco en zijn poezeloesje is één standje per jaar een goed gemiddelde. Wat nu? Ook boel in de diamantwijk. In een werveling van hete rook boren de kogels zich PLOF! PLOF! PLOF! in de pizzakoerier en zijn bloed met de mooirode kleur van gepureerde tomaat spat naar alle kanten. Wat doen we met het lijk? Op de WC zetten en twee keer doortrekken. De buit van de spectaculaire overval op de Nationale Bank—twee ton baargeld, een volle bestelwagen—blijft spoorloos. Sofie Simoens zit met de handen in het haar. Waar is zij aan begonnen?
Rijker dan rijk is de adembenemende finale van Doder dan dood en Bloter dan bloot: nog doder, nog bloter, nog rijker. Een thriller vol keiharde actie, wervelende scènes en humoristische dialogen waarin de speurders van de moordbrigade—Peeters, Tony Bambino, Vindevogel en al die anderen—van de ene verbazing in de andere vallen. Plaats van aktie is de stad aan de stroom, waar regen altijd natter is dan elders in het land en steeds meer water door de Schelde vloeit.
‘Explosief. Superspannend.’—DAG ALLEMAAL
‘Van alle Vlaamse thrillerschrijvers heeft Stan Lauryssens de grootste street credibility. Hij zat namelijk zelf in de gevangenis.’—P-MAGAZINE
‘Veel fantasie, veel zwier, Stan Lauryssens charmeert, hij vertelt plezant, hij kan intimiteit op papier zetten. Alles knap.’—VTM
‘Fantastisch, sensationeel.’—Daily Telegraph
‘Superieur geschreven, nagelt je aan je stoel.’—Glasgow Herald
Registreer je nu op FACEBOOK en bekijk ook daar mijn FANPAGINA (en wordt meteen ook fan).

Sluiten

Webdesign by HETWEB.BE | Hosted by ZAPUP.BE